W sobotę 5 kwietnia prowadziłam warsztaty w Cafe Fikcji. Gotowaliśmy dania pochodzące z Turcji, Maroka i Libanu/Izraela. Było ciasno i wesoło :) Chciałam pokazać na tym warsztacie, że kuchnia roślinna jest wszechobecna i nie jest wymysłem współczesnej cywilizacji. W Stambule w każdym bardze można dostać wegańskie danie, bo na tym bazuje tradycja tureckiej kuchni. Nie tylko śmietaną i jajkami kuchnia bogata! Na warsztacie ukisiłyśmy cytryny, które będą gotowe dopiero za miesiąc. Na koniec była uczta - humus, mercimelek kofte w ryżowym wrapie polany tahiną i sałatka tabbouleh. Pycha!
Kolektyw Samo Dobro
poniedziałek, 7 kwietnia 2014
Warsztaty kuchni Bliskiego Wschodu
Etykiety:
bulgur
,
cafe fikcja
,
cytryny
,
Fikcja
,
hummus
,
kuchnia roślinna
,
ogórki
,
papryka
,
pietruszka
,
pomidor
,
soczewica
,
warsztaty
,
wegańska
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz